redirect

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση  του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης     
 κ. Τζανέτου ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ   
       με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος            
κ.κ. Ιερώνυμο


  Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος συναντήθηκε τις πρωινές ώρες με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.  
  Μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητας συζητήθηκαν θέματα με την Αρχιεπισκοπή που αφορούν στη συνεργασία και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με έμφαση στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα.   

  Με τη σειρά του, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως η Εκκλησία είναι πάντοτε αρωγός στο πλευρό της πολιτείας και συνδράμει με ό,τι μέσο διαθέτει όπου παραστεί ανάγκη .
  Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ δήλωσε τα εξής: « Η προσφορά της Αρχιεπισκοπής και προσωπικά του Αρχιεπισκόπου είναι ανεκτίμητη προς την Πατρίδα μας και πάντα τάσσεται στο πλευρό των αδυνάτων και των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων. Για ακόμη μία φορά η Αρχιεπισκοπή  επιδεικνύει στην πράξη το μεγάλο φιλανθρωπικό της έργο και το μεγαλείο της, συνδράμοντας ουσιαστικά στη σίτιση  των Προαναχωρησιακών Κέντρων των μεταναστών της Αμυγδαλέζας και του Ταύρου. Σε κάθε περίπτωση και όπου υπάρχει ανάγκη η Αρχιεπισκοπή ανταποκρίνεται αμέσως, ώστε να προσφέρεται όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και τους πρόσφυγες, που βρίσκονται προσωρινά στη χώρα μας και έχουν ανάγκη φιλοξενίας και σίτισης. Ευχαριστούμε θερμά  τον Μακαριότατο για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή ».  
  Τέλος, εκφράστηκε η από κοινού επιθυμία για συχνότερη επικοινωνία και συνεργασία σε όλα τα θέματα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.