redirect

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κ. Τζανέτου ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ με ανώτατα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.


Αθήνα, Αυγούστου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κ. Τζανέτου ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ με ανώτατα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.

  Χθες, 31 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ και ανώτατων στελεχών της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.
  Πρόκεται για το Διευθυντή του Γραφείου Ευρώπης, Vincent Cochetel, τη Διευθύντρια Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, Ασφάλειας και Προμηθειών, Terry Morel και την Υπεύθυνη Προστασίας του Ελληνικού Τμήματος, Καλλιόπη ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ, μετά λοιπών συνεργατών τους. Στη συνάντηση, από πλευράς Υπουργείου συμμετείχαν η Προϊστάμενη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης / Α.Ε.Α., Ταξίαρχος Μενέλαος ΚΩΣΤΑΡΗΣ και ο Συντονιστής των Επιτροπών Ασύλου, Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος ΚΟΡΔΑΤΟΣ.
  Κατά την επίσκεψη συζητήθηκε το φαινόμενο των αυξημένων προσφυγικών κυμάτων που δέχεται η χώρα μας και η Ευρώπη, με τις δύο πλευρές να κάνουν λόγο για ανθρωπιστική – προσφυγική κρίση.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν οι δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και η άριστη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ειδικότερα όσον αφορά στα προγράμματα της Ύπατης Αρμοστείας και την παροχή ειδών προς κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων.
  Το κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του με ευχαριστίες ειδικότερα προς την Ελληνική Αστυνομία για την υφιστάμενη άριστη συνεργασία, ενώ συμφωνήθηκε η δημιουργία ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας για τη συμβολή της Ύπατης Αρμοστείας σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης, όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.